Generel info

Her kan du læse generel information om at spille i musikskolen.

Sæsonlængde

Musikskolens undervisning er placeret inden for de uger, hvor der er undervisning i folkeskolerne jævnfør Odense Kommunes ferieår.

Instrumentalundervisningen starter typisk den første hele uge, hvor skolerne har undervisning.

Sammenspilsundervisningen starter typisk slut august/start september.

Den første uge af januar (i skoleåret 2018/2019 er det den 2.-4. januar) er der ingen undervisning pga. fælleskursus for alle lærerne. Den sidste uge af juni (i skoleåret 2018/2019 er det den 24.-28. juni) er der ingen undervisning pga. skemalægning til næste sæson.

Instrumentalundervisningen finder sted 35-37 gange afhængig af ugedag (fx er der færre mandage, torsdage og fredage på grund af helligdage).

Sammenspilsundervisningen finder sted 29-31 gange tilsvarende afhængig af ugedag.

Praksis for tilbagebetaling af aflyst undervisning

Når undervisningsåret er gået, opgør musikskolen antallet af undervisningsgange.

Hvis der er tale om ekstraordinært stort lærerfravær i løbet af året (fx ved længerevarende sygdom), kan der blive tale om en refusion. Der udbetales dog kun refusion, såfremt der ikke er sat en vikar på undervisningen.

Mulighed for undervisning i skoletiden

Med den seneste skolereform blev det muligt at tilbyde musikskoleundervisning indenfor folkeskolens undervisningstid. Det kan ske efter aftale mellem eleven, forældrene og skolelederen.

Du kan læse mere i Kulturministeriets orientering og vejledning om samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler i medfør af folkeskolereformen