Spring til indhold
Luk

Alt om undervisningen

Hvornår foregår undervisningen?

Når du bliver optaget i musikskolen bliver du tildelt en solotid og en sammenspilstid. Undervisningen foregår efter skoletid enten om eftermiddagen eller aftenen. Du kan skrive særlige ønsker til undervisningstid i kommentarfeltet i din tilmelding. Jo mere fleksibel du er i forhold til, hvor og hvornår undervisningen kan foregå, jo større chance har du for at komme i gang.

Hvor lang tid undervises der?

Undervisningstiden afhænger af alder, niveau og arbejdsindsats og fastsættes af musiklæreren i samarbejde med skolens ledelse. For elever på alle niveauer gælder, at musikskolens tilbud er en "pakke" bestående af sammenspil og instrumentalundervisning.

Når du spiller et instrument i musikskolen, koster det ikke ekstra at deltage i sammenspil, hørelære og kor. Du kan deltage på så mange hold, du har lyst til.

Musikskolen tilbyder instrumentalundervisning på 2 forskellige måder:

Instrument PLUS er instrumentalundervisning, hvor eleven får tid til at fordybe sig i musikken og instrumentet sammen med den professionelle instrumentallærer. Undervisningen er for de elever, som har lyst til at beherske instrument og musik på et højere niveau og indgå i sammenspil med andre elever på musikskolen.

Det er nødvendigt, at eleven har eget instrument til at øve sig hjemme. Musikskolen har mulighed for at udleje instrumenter til eleverne (dog ikke klaver, trommesæt og guitar) – se mere om det på hjemmesiden under instrumentleje.

 • Undervisning som solotid (flere elevers tider kan lægges sammen, hvis læreren vurderer, det er pædagogisk fordelagtigt).
 • Lektionslængde er fra 20 minutter til 30 minutter om ugen afhængig af elevens engagement og deltagelse i musikskolens øvrige fag.
 • Undervisningen begynder i uge 33 og løber frem til midten af juni måned. Du kan også begynde senere på året, hvis der er ledige pladser.
 • For at få soloundervisning på mere end 20 minutter skal eleven deltage fast på et eller flere af musikskolens sammenspilstilbud som orkester, band, kor, hørelære m.m.
 • Deltagelse i andre faste musikskoletilbud som orkester, band, kor, hørelære m.m. er gratis for alle elever.
 • Pris: 590 kr. pr. måned i 11 måneder (august – juni) + 100 kr. årligt i administrationsgebyr.
 • Undervisningen kan omlægges, så eleverne deltager i fælles undervisning og projekter enkelte gange om året i stedet for den ugentlige lektion.

Instrument BASIS er musikundervisning for begyndere på hold i 1-2 år hos en professionel instrumentallærer med fokus på et instrument. Undervisningen skal skabe et godt fundament for eleverne med introduktion til såvel musikinstrumentet som til musikkens grundelementer og gerne give lyst til at lære mere. Det er en fordel, at eleven har eget instrument til at øve sig hjemme. De fleste begynderinstrumenter er ret billige at anskaffe, men musikskolen har også mulighed for at udleje instrumenter til eleverne (dog ikke klaver, trommesæt og guitar) – se mere om det på hjemmesiden under instrumentleje.

Følg linket til læringsmål for Instrument BASIS på vores hjemmeside her.

 • Undervisning på hold med 4-6 elever.
 • Lektionslængden er 45 minutter pr. uge.
 • Undervisningen for nybegyndere starter i uge 35 og løber frem til midten af juni måned. Det er muligt at begynde senere på året, hvis der er ledige pladser.
 • Pris: 290 kr. pr. måned i 10 måneder (september – juni) + 100 kr. årligt i administrationsgebyr.
 • Instrumentlejen er 800 kr. pr. sæson, som opkræves i to rater (efterår og forår).
 • Undervisningen kan omlægges, så eleverne deltager i fælles undervisning og projekter enkelte gange om året i stedet for den ugentlige lektion.
 • Holdet lukkes eller undervisningstiden reduceres, såfremt der ikke er mindst 4 tilmeldte deltagere.

Find oversigten over de mange forskellige BASIS-hold via dette link:

Musik på hold 2017/2018

Hvor foregår undervisningen?

Se her hvilke skoler de forskellige instrumenter er på.