Spring til indhold
Luk

Guitarsammenspil

Guitar på hold

Vi har som noget oprettet guitarhold på flere af vores partnerskabsskoler - vi kalder det Instrument BASIS. På guitarholdet spiller man sammen med andre nybegyndere og får den første introduktion til instrumentet. Se mere om guitarholdene her.

GuitarBanden

Guitarbanden henvender sig til elever i 3.-6. klasse, som har spillet guitar i mindst 6-12 måneder. Vi spiller stykker fra bøgerne Guitarbanden 1 og 2, som er en blanding af pop, rock, country, latin og klassisk. Hvert stykke er delt op i flere stemmer, som varierer i sværhedsgrad, så der er udfordringer på alle niveauer.
Vi spiller ca. 4 koncerter om året.
Fokus er dels på at skabe god stemning i timerne og dels på at motivere eleverne til at blive ved instrumentet mere end et par år. Det sociale er en vigtig del af det at gå til guitarorkester. Det er her eleverne møder andre guitarinteresserede, de udveksler ”tricks” og ”gode numre”, og de hygger sig og har det sjovt sammen.

Da Capo

Vores guitarorkester Da Capo henvender sig til guitarelever i aldersgruppen fra 7. klassetrin og op efter. Vi øver ca. 1½ time hver uge, hvor vi arbejder med at opbygge et repertoire til de koncerter, vi planlægger i årets løb. Vi spiller mange forskellige genrer; fra det klassiske guitarrepertoire over folk-, pop-, rock- og countrymusik. Vi spiller dels på vores egne almindelige guitarer, men bruger også skolens specielt indkøbte guitarer, som varierer i størrelse og stemning. Vi arbejder dels med at få orkestret til at yde deres optimale indenfor det musikalske som f.eks. klang, præcision og dynamik, og dels med praktiske ting, som at møde op med guitar og noder – velforberedt og parat til at yde sit bedste.
Hvert år spiller vi koncerter, og vi har også været på flere udlandsrejser. I 2012 lavede vi et nyt tiltag, da vi indspillede og uploadede folkemelodien Ramund på Youtube.

Guitar på hold

Maestro

Maestro er et kammermusikensemble for guitarister med et højt niveau, som har et ønske om at dykke dybere ned i instrumentet og det klassiske repertoire. Maestro henvender sig primært til talent- og MGK-elever.
I foråret 2016 vandt Maestro en flot 3. pris ved Køge Kammermusikkonkurrence. 
Vi spiller et rent klassisk repertoire f.eks. Isaac Albeniz, Claud Debussy, J.S.Bach og mange andre.