Spring til indhold
Luk

Musikklasse på musikskolen Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik inden for alle genrer. I august 2016 optog vi 25 elever fra 7., 8. og 9. klasse med særlig fokus på musik. I august 2017 starter vi et nyt hold med 25 elever.

Målet med musikklassen er at skabe et unikt musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter fra hele Odense. Musikklassen skal være med til at afklare de unge i forhold til deres studievalg, hvad enten de fortsætter i det musikalske spor eller vælger andre veje.

Undervisning

Undervisningen foregår på Odense Musikskole i Danmarksgade 10 fredag kl. 14.15-17.30 og en lørdag om måneden kl. 10.00-14.00.
Eleverne skal fortsætte med at deltage i den almindelige undervisning i folkeskolen på deres egne skoler, men bede om fri til deltagelse i musikundervisningen om fredagen.

 

Økonomi
Det er gratis for eleverne at deltage i musikklassen.
Hvis eleverne går til soloundervisning, skal de fortsat selv betale for det - f.eks. i Odense Musikskole eller andre organiserede udbydere af musikundervisning.

 

Målgruppe

Elever, der er bosat i Odense Kommune og skal begynde i 7., 8. eller 9. klasse skoleåret 2017/2018, kan søge om optagelse i musikklassen. Der kan søges dispensation for optagelse af elever fra andre kommuner.

 

Musikalsk niveau

Musikklasserne henvender sig til elever, der er særligt interesserede i musik. Det er en fordel, hvis eleven spiller et instrument eller synger. Eleven skal være motiveret og engageret i at spille musik og have lyst til at lære mere om hørelære, musikkendskab, sammenspil, instrumentspil m.m. Tilbuddet henvender sig også til elever der arbejder med komposition, sangskrivning eller computermusik.

 

Optagelsessamtale og workshop

Alle ansøgere kommer til en samtale i uge 14 med musikklassens lærere. På baggrund af samtalen udvælges max. 25 elever, der kan deltage i musikklassen.

Spørgsmål og tvivl vedr. afgørelsen kan rettes til Odense Musikskoles ledelse.

Informationsmøde
Torsdag den 16. marts 2017 er der informationsmøde om Musikklassen kl. 19.30 på Odense Musikskole. Tilmelding via mail til musikskolens souschef, Maibrit Baagøe Schmidt, på mail: mbs(a)odense.dk

Tilmeldingsfrist
Der er tilmeldingsfrist den 24. marts 2017 kl. 12.00.

Årlig evaluering og samtale

Hvert forår evalueres elevernes indsats og niveau. Ved behov afholdes en samtale med elever og forældre om elevens musikalske udvikling og engagement.

Forsøgsordning
Musikklassen er en del af en tre-årig forsøgsordning under Undervisningsministeriet. Der vil løbende blive evalueret på projektet i hele perioden.

Hent folderen om musikklasserne.

Kom direkte til tilmeldingen her

 - hvis teknikken driller så skriv til odensemusikskole.buf(a)odense.dk